website beveiligen tegen hackers

Website beveiligen tegen hackers

Er zijn vele manieren om jouw website te beveiligen tegen hackers. Vaak kom je er pas achter dat jouw website gehacked is wanneer het te laat is. Opeens staat er een clown, griezelige figuur of wordt je site doorgelinkt naar een pornosite. Het is pijnlijk om hiermee geconfronteerd te worden. Voorkomen is beter dan genezen dus weet hoe jij jouw website op de juiste manier moet beveiligen. Hieronder geven we jou graag een aantal tips om te voorkomen dat je website gehacked wordt. Een firewall nemen is een goed begin. Er zijn echter nog meer tips.

Een sterk wachtwoord

Er voor de hand liggend, maar toch raadzaam om te benoemen: het wachtwoord. Het is goed om op je website geen standaard gebruikersnaam te nemen. WordPress kiest admin als username bij een standaard installatie. Het is beter om dit te veranderen. Kies voor admin##jan!123 bijvoorbeeld. Een hacker verwacht dit niet. Ook het wachtwoord wat je kiest moet ijzersterk zijn. Gebruik een wachtwoord creator om dit goed te doen. Een password generator die wij vaak gebruiken is: passwordgenerator.net. Er zijn verschillende opties om je wachtwoord ijzersterk te maken. Kies voor een wachtwoord met minimaal 16 tekens zodat je zeker weet dat alles beter beveiligd is. Niemand kan zo toegang tot je site krijgen. Wel handig om het wachtwoord ergens offline te bewaren.

Een TLS-verbinding

Zorg dat je website een beveiligde verbinding heeft. Het zorgt ervoor dat alle gegevens van en naar de site versleuteld worden. Daarnaast rankt een beveiligde website beter in de zoekmachines. Het biedt ook meer vertrouwen richting de gebruikers aan. Ook daar scoor je extra punten. Het kost bijna niets en het is daarom een goede keuze. (lees meer over TLS en diens voorganger SSL)

Scan je website

Het is goed om net als je eigen computer ook de website regelmatig te scannen. Er zijn bij verschillende content management systemen plugins en modules om dit automatisch te laten doen. Eén hiervan is Wordfence. Voor de plugin hoef je niet te betalen (de optie is er wel) en is prettig in gebruik. Bij een onregelmatigheid zal er een bericht verstuurd worden. Het is dan snel te verhelpen.

Zorg voor backups

Wanneer de site toch gehacked wordt is het goed om snel een oude versie van de site terug te kunnen zetten. Het is dan mogelijk om de schade te herstellen. Hierna is het belangrijk om de wachtwoorden te veranderen en mogelijke veiligheidslekken te dichten.

Problemen met je website?

Heb je problemen met het beveiligen van je website of wil je dat een expert er eens naar kijkt? Neem dan snel contact met ons op.

Leave a Reply